Bas van der Velde

Ik, Bas van der Velde (1967), ben auteur van de roman Woeltand. Inspiratie hiervoor vond ik in ruim 16 jaar leiding geven aan eigenwijze organisatieprofessionals bij Rijnconsult, een middelgroot organisatieadviesbureau. 

Geboren in Heer en ik ben direct na mijn middelbare schooltijd in Maastricht vertrokken naar Rotterdam om bedrijfseconomie te studeren. Ik heb bij KPMG en bij GENERALI gewerkt. Deze laatste werkgever vormde overigens ook de Franz Kafka’s inspiratiebron. Sinds 1995 werk ik bij Rijnconsult. Door mijn advieswerk heb ik in heel veel verschillende organisatiekeukens kunnen kijken in Nederland en daarbuiten. Mede door de (verstandelijke) beperking van mijn dochter Isa ben ik de afgelopen jaren vooral actief in de zorg, ook als toezichthouder. Op dit moment actief als interim ziekenhuisbestuurder.

Ik ben getrouwd met Brita en heb 3 kinderen, Sem, Isa en Duco, geboren tussen 2001 en 2004.  Ik woon al jaren aan de rand van het Amsterdamse Bos op een plek waarvan iedereen denkt dat het Amstelveen is. Naast een druk professioneel bestaan en een gezinsleven probeer ik af en toe een balletje te slaan (hcp 35.6), vaar ik de Isa Jolie 2 door de Amsterdamse grachten en ben ik een culturele alleseter: van André Rieu als guilty pleasure tot Lazarus van David Bowie.

Hieronder een aantal verwijzingen naar andere sites met nadere informatie of achtergrondmateriaal.

Professioneel Profiel Rijnconsult

Professioneel Profiel LinkedIn

Interview Financieele dagblad over werk en Isa

Interview Volkskrant over Isa en gezin

Interview over hoe en waarom van de roman

Interview over Storytelling en Leiderschap

%d bloggers liken dit: