Wat anderen zeggen

Zie hieronder voor de recensies/aanbevelingen van https://www.linkedin.com/embed/feed/update/urn:li:ugcPost:6648496384355913728" height="574" width="504" frameborder="0" allowfullscreen="" title="Embedded post">Dick van Ginkel, Sanne Kloosterboer, Willem Blanken, Harry Starren en Theo Camps. Op Bol.com staan inmiddels 5 reviews met een gemiddelde waardering van een 4,4. Zo trekt iemand de parallel met de Eetclub van Saskia Noort, vragen diverse mensen zich af wat fictie is en wat werkelijkheid en ziet iemand herkenning vanuit zijn militaire achtergrond. Veel mensen geven aan Woeltand in één ruk uit te lezen. Kijk hier voor de inhoud van de reviews op Bol.com.

Lees https://www.linkedin.com/embed/feed/update/urn:li:ugcPost:6648496384355913728" height="574" width="504" frameborder="0" allowfullscreen="" title="Embedded post">hier het interview met Dick van Ginkel of op Management en Consulting: https://www.managementenconsulting.nl/kennisbank/cases/drucker-bas-van-der-velde_8021

W.J. Blanken: Verplichte kost voor alle professionals – Recensie op Managementboek.nl

Vlot geschreven, leuk verhaal. Een aanrader voor iedereen die van zichzelf vindt dat hij of zij een professional is. Maar pas op: het romantische en vrijgevochten (zelf)beeld van de professional wordt wel op de hak genomen. Op een manier die leidt tot bescheidenheid, soms zelfs schaamte.

Zeker door de hoofdpersoon, een bureaudirecteur die bezig is om zijn bedrijf te redden van de ondergang. De gedachte dat je professionals vooral alle vrijheid moet laten – en dan komt alles vanzelf goed – bleek toch niet helemaal te werken. Maar vooral ook in de beschrijving van de bedrijfscultuur. De dogma’s en professionele overtuigingen binnen het bureau staan een nuchtere kijk op een gezonde bedrijfsvoering in de weg (herkenbaar, I’ve been there). Volgens de schrijver is alles fictie, maar het is wel duidelijk wanneer niet de hoofdpersoon maar de schrijver aan het woord is.

Konden maar meer organisatieadviseurs zo goed schrijven als Van der Velde. Dat zou een uitkomst zijn voor veel organisaties die worstelen met veranderingen. Of is het ook een kwestie van durven?

Harry Starren – leiderschapsspecialist, activist en toezichthouder
Van 1996 – 2012 Directeur van De Baak, centrum van VNO NCW voor leiderschapsontwikkeling. Daarna dagvoorzitter, bestuurder, toezichthouder en auteur:

Maarten ’t Hart heeft ooit gezegd dat een auteur in fictie meer feiten kwijt kan dan in non-fictie. In dit boek wordt de waarheid gelogen die doorgaans aan het zicht onttrokken blijft. Wie wil weten hoe het in het echte even van professionals toegaat leze dit boek. Ik heb er, soms met het schaamrood op mijn kaken, van genoten.

Theo Camps – hoogleraar bij TIAS School for Business & Society, toezichthouder
Voormalig bestuursvoorzitter van Berenschot (2003  – 2017) en Rijnconsult (1985 – 2000):

Bas kijkt met relativerende afstand naar het besturen van een adviesorganisatie terwijl zijn passie voor de uitoefening van het vak onverminderd doorklinkt.

%d bloggers liken dit: